30 March, 2011

Cyprianus

Pers Computer Cyprianus er min samling af opskrifter på, hvordan problemer med computere, iPads, mobiltelefoner etc. er blevet løst. Her finder du hacks, tips, tricks og fiduser. Engang skrev jeg den slags på en brugt konvolut. Når den var fyldt ud, så røg den ud.

Og så var løsningen sådan set glemt. Derfor begyndte jeg at skrive denne blog. For bloggen bliver ikke væk.

En Cyprianus er en troldmands magiske bog. Cyprianus blev ifølge legenden skrevet med troldmandens eget blod, og var derfor en potent talisman. På landet havde "kloge folk, der kunne mere end deres fadervor" en Cyprianus, hvor de samlede magiske opskrifter. Legenden sagde også, at troldmanden måtte sælge Cyprianus inden sin død. Hvis det ikke skete, så tog Fanden hans sjæl...

I Danmark indledes Cyprianus ofte med denne formaning: "Selv om Moses kendte alle ægypternes hemmeligheder, så misbrugte han dem ikke. Gør Du ligeså."

Så galt går det nok ikke med denne Computer Cyprianus. Måske er du heldig, og finder løsningen på et problem. Måske ender du bare med at være forvirret på et højere niveau. Hvem ved?
Dette indlæg er skrevet, fordi mange har søgt på ordet Cyprianus på denne blog. Men ind til nu er ordet ikke blevet forklaret. Se også Wikipedias artikel om Cyprianus.

No comments: